How it ended: Coromacy 2020 (4)

1905

And now, the end is near… Nu het spel eind 1904 in een definitieve plooi gevallen is, gaat de spanning wat verloren. Duitsland, Frankrijk, Italië en Rusland zijn te zwak om nog een vuist te maken en diplomatiek overleg heeft voor ons niet veel zin meer: het is vechten om te overleven en niet compleet van de kaart geveegd te worden. Met de moed der wanhoop probeer ik nog een verbond van 3 musketiers op te zetten met Duitsland, Frankrijk en Rusland, maar zelfs deze goede samenwerking kan onze teloorgang niet tegenhouden. Tegen de winter van 1905 zijn Italië en Rusland nog slechts een schim van zichzelf, compleet verdreven van hun thuisland, en elk met slechts één aanvoercentrum.

Eén voor allen, allen voor één

 

1906

In het voorjaar van 1906 wordt Italië meteen volledig van de kaart geveegd. In het najaar volgt Rusland dit trieste lot wanneer ik uit Berlijn verjaagd word. Tot mijn verbazing volgt echter op dat moment een voorstel van de 3 winnende grootmachten om onze overgave te aanvaarden en akkoord te gaan met een gedeelde overwinning voor Engeland, Oostenrijk en Turkije. Voor mij en de andere landen aan de verliezende hand lijkt het vreemd dat het spel nu al beëindigd wordt. Achteraf zal blijken dat het bondgenootschap tussen de 3 overwinnaars begon te kraken en dat een 3 way victory de beste manier is om te vermijden dat Oostenrijk en Turkije zich tegen elkaar keren.

 

‘t Is maar hoe je het bekijkt: we zijn in de winter van 1906 of 23 december 2020. Wat kan er mooier zijn dan een kerstbestand om dit spel in stijl af te sluiten? Iedereen verklaart zich akkoord om het hier bij te houden, en het spel wordt even vrolijk beëindigd als het gestart werd.

Het Coromacy Kerstbestand!

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *