Online Diplomacy: Coromacy 2020 (1)

In november 2020 zijn de corona-maatregelen in België na een korte versoepeling tijdens de zomervakantie weer sterk verstrengd. Spellenavonden organiseren is niet toegelaten, en dus is het zoeken naar online spelmogelijkheden. Ik schrijf een artikel voor een eindejaarsspecial in De Standaard en bedenk daarbij dat online Diplomacy misschien wel het ultieme spel is om te spelen tijdens een corona lockdown. Een oproep op Boardgamegeek en in facebook-groep Board Game Nights Gent wordt enthousiast onthaald en ik vind al heel snel 6 medespelers voor een spel op backstabbr.com. Het duurt nog enkele dagen om wat afspraken te maken en voor iedereen de spelregels gelezen heeft, maar dan zijn we er klaar voor.

Twee medespelers ken ik al van de Zot van ’t Spel avonden, maar verder speel ik met vier nobele onbekenden, en dus is het nog afwachten of iedereen met dezelfde mindset in het spel gestapt is. Wanneer bij de start van het spel de grootmachten willekeurig toegewezen worden en ik de medespelers in mijn beste Russisch begroet, wordt uit de reacties echter meteen duidelijk dat het wel goed zit met de sfeer in de groep.

De grootmachten worden verdeeld en de toon is gezet!

Zeven grootmachten die strijden om de macht in  het Europa van 1900: let the games begin!

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *