Een goede voorbereiding is het halve werk

Dune en Dune: Imperium. Speldoos en kaft van het boek gaan al goed samen.

Spelregels lezen, spreekt vanzelf. Play throughs bekijken? Slim. De fora van BGG afschuimen naar problemen waar andere spelers tegenaan botsen? Jawel. Zelf het spel klaarzetten en een partijtje tegen mijzelf spelen? Ook.

Allemaal vaste kost wanneer ik een nieuw spel kocht en benieuwd ben om te leren hoe het gespeeld wordt. Maar deze is nieuw. Om Dune: Imperium naar waarde te schatten, kom ik er niet met die ene bladzijde uit de spelregels. En dus werd het Duin opnieuw lezen. Als het thema in Dune: Imperium even mooi aansluit als de speldoos met de kaft van het boek, zit dat wel goed.

 

Nu nog twee verfilmingen, en ik ben er klaar voor. Al botste ik bij de kaartjes op enkele onbekende namen, dus misschien moet ik ook Duin: Messias nog lezen. Of Kinderen van Duin? ¬†God-Keizer op Duin, Ketters van Duin? Duin Kapittel? Hmm…

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *