“It’s the most wonderful time…”

 

Vanaf 6 oktober start met Spiel Essen de grootste spellenbeurs ter wereld, en dat zijn gouden tijden voor wie graag tweedehands spellen koopt. Koopverslaafden Spellenliefhebbers uit het hele land maken namelijk de uitpuilende kasten leeg om nieuwe aankopen te kunnen herbergen, en dus worden er bijzonder veel spellen verkocht, doorgaans in nieuwstaat. Ik kan jammer genoeg niet naar Essen en troost mezelf dan maar met enkele nieuwe aankopen. Ik heb me min of meer kunnen inhouden, maar kon toch niet weerstaan aan een deluxe set van Yedo en een gloednieuw exemplaar van Unfathomable aka Battlestar Galactica van den Aldi. New Angeles en Pax Vikings (ook op de foto) waren een package deal met Yedo en zijn allicht geen blijver in de collectie.

 

Update 17/10: nu het stof is gaan liggen… er kwamen er toch nog enkele bij, twee klassiekers die ik niet kon laten liggen: Battlestar Galactica aka de betere versie van Unfathomable, en Roads & Boats, een spel dat de reputatie van Splotter alle eer aan doet: spuuglelijk, samengegooid in een gigantische, onhandige doos. Ik kijk er naar uit om deze op de tafel te krijgen 🙂